Over ons

Zorg beter maken

Voor Karen is het verbeteren van de zorg geen abstract doel, maar een persoonlijke missie. Haar drive ontstond toen ze op 27-jarige leeftijd zelf ernstig ziek werd en kreeg te maken met complexe medische trajecten, bij de behandeling van een zeldzame vorm van leukemie. Vragen als “Wat moet ik weten als patiënt?”, “Hoe begrijp ik deze ingewikkelde medische informatie?” en “Heb ik hier zelf iets over te zeggen?”hielden haar bezig. Die ervaring werd het startpunt van haar zoektocht naar betere en begrijpelijke zorg en vormt nog steeds de basis in alles wat ze doet. Inmiddels heeft Karen 2 keer een recidive gehad en weet ze wat het is om met blijvende klachten mondig te blijven en bij te blijven in wat er speelt in de (oncologische) klinische wereld.

Met haar bedrijf KollerVision, opgericht in 2006, zet Karen zich daarom in voor bedrijven die medische of cosmetische producten, Natural Health products, technologieën en innovatie concepten ontwikkelen. Om samen te zorgen dat die producten, technologieën en concepten veilig, doordacht en in lijn met alle regels op de markt komen, werkt ze met een gemengd team van experts. Want elk goed product begint met aandacht voor degene voor wie het bedoeld is. Dat is waar zorg beter maken écht om draait.

Over mij

Karen Koller

Karen is jurist, bedrijfskundige en heeft een sterke persoonlijke drive om impact te maken in de zorg. “Mijn carrière begon al vroeg bij Amnesty International en mijn afstudeerrichting: vanuit mijn interesse in mensenrechten. Door mijn persoonlijke ervaring kantelde dit naar de medische zorg en patiëntenrechten. In de gezondheidszorg moest ik zelf ontdekken hoe ik de juiste zorg kon krijgen. Daarom weet ik hoe belangrijk heldere communicatie, veilige medicatie en producten belangrijk zijn, naast een goed geïnformeerde keuze voor de patiënt. Dat is dan ook mijn kompas in mijn werk en in gezond blijven. Doorvragen en kijken wat er wel mogelijk is”.

Met een achtergrond in mensenrechten, gezondheidsrecht en contractenrecht kan ik snel tot de kern komen. Daarnaast heeft de MBA Health &Innovations bij TSM aan de UTwente een verdiepingsslag gegeven en breng ik deze ervaring en kennis samen. Dit maakt ons team en samenwerkingspartners tot een betrokken partner en werken we hands-on.

Ook in mijn werk voor de ethische toetsingscommissie (METC) van het RadboudUMC (2007-2024) heb ik veel geleerd over veilig en zinnig onderzoek. En hoe je klinische data kunt gebruiken voor het vermarkten van veilige producten. Evidence based aantonen, met de juiste claims dat het product doet wat belooft wordt, is voor ons uitgangspunt.

Werken vanuit een netwerkgedachte

Karen werkt samen met verschillende specialisten. Zo is haar broer Rik verantwoordelijk voor UDI-implementaties, zoals de bepaling van barcodes of datamatrixen bij GS1 en verzorgt hij trainingen op dit gebied.

Met Zorgcompaz Consultancy in de persoon van Maryse Spapens werken we al een aantal jaar samen, omdat zij bij uitstek ook netwerker is en zij e-health en de juiste zorg op de juiste plek betekenis geeft.

Daarnaast werken we met Andersom Organiseren en kijken we naar de veranderopgave vanuit cultuur en een leven lang leren. Nanny Streng is al jaren apotheken op dit vlak aan het trainen en ziet aanknopingspunten bij andere zorginstanties. www.andersomorganiseren.nl. Samen geven we trainingen aan medewerkers die interne audits kunnen gaan uitvoeren.

Daarnaast werken wij al een paar jaar met Helen Peemen, zij heeft ruim 17 jaar in de industrie gewerkt en is sinds kort gecertificeerd en een zeer waardevolle aanvulling op ons team. www.peemenrc.nl